Activiteiten

In de eerste plaats zijn we een studentenvereniging. Dit betekent dat we studenten ondersteunen, maar ook plaatsen aanbieden om bij te leren en te studeren. Samen met de Universiteit Antwerpen en Monitoraat op Maat organiseren we een paar keer per jaar workshops. Deze workshops kunnen gaan van een haalbare studieplanning opstellen, maar ook hoe je examenvragen moet beantwoorden? Hoe fijn zou het zijn als iemand je paper kan nalezen voor je ze indient? Faalangst? Geen zorgen, we got you! 

Tijdens de examenperiodes bieden wij een studeerplaatsen aan voor onze leden, maar ook niet-leden. We hebben deze events AYO Study Sessions gedoopt. Deze lokalen kunnen overal zijn, we zorgen voor genoeg variatie. En of dat studeren dan serieus verloopt? Absoluut! Wij nemen studeren écht serieus, want zonder studenten kunnen wij niet bestaan.

Anima sana in corpore sano, een gezonde geest in een gezond lichaam: met z’n allen sporten is nog nooit zo leuk geweest!

Dankzij de UA Sportraad kunnen we over beide semesters voetballen tegen andere studentenverenigingen in Antwerpen via de Antwerp Students League (ASL). Hier spelen we niet alleen veldvoetbal, maar ook zaalvoetbal. Via de Sportsticker wordt ons ook een groot gamma aan sportieve activiteiten aangeboden. Van basket en badminton tot yoga en zumba!

In het tweede semester nemen we deel aan de African Students Cup, een heus voetbaltoernooi met onze collega’s van de andere studentensteden. De eerste editie in Gent en de tweede in Antwerpen hebben we allebei gewonnen! Applausje voor onze voetballers! De derde editie, in 2024, zal in Brussel plaatsvinden. Voor velen is dit voetbalevent hét hoogtepunt van het academiejaar. Niet alleen omdat we kunnen spelen tegen de andere ploegen (en hopelijk wéér winnen), maar omdat we allemaal samen zijn. Het is een moment waar alle landsgrenzen en culturen versmelten tot één grote community die ook even zijn zorgen kan vergeten. 

Benieuwd hoe de eerste editie verliep, check dan zeker de aftermovie verzorgd door onze vrienden van Koolcast Sport: